Sanatatea barbatului

farmacie-online-sanatatea-barbatului

Fiecare barbat trebuie sa-si stabileasca niste obiceiuri de baza, care vor contribui la asigurarea unor decenii de buna stare de sanatate permanenta. Primul si cel mai important este reprezentat de o alimentatie echilibrata, care asigura o nutritie corecta si va mentine greutatea corporala in limitele recomandate pentru inaltimea si constitutia dumneavoastra.

O buna idee este sa incepeti sa faceti exercitii fizice la o varsta tanara, fie prin sporturi active, fie printr-un program regulat de mentinere a conditiei fizice. Importanta conditiei fizice se mentine si pana dincolo de varsta mijlocie a barbatului. Un mod de viata activ, care include exercitii fizice regulate, poate contribui la prevenirea obezitatii si, de asemenea, poate fi un aspect important al starii dumneavoastra de bine mentale si emotionale, in special ca un mijloc de combatere a stresului.

Un control fizic regulat, administrat de un medic de familie sau de un serviciu de sanatate, va supravegheaza inima, plamanii si circulatia si cuprinde analiza sangelui, urinei si scaunului, pentru glucoza, colesterol si semne ale bolilor sistemice. Dupa varsta de 50 de ani, este probabil ca examenul dumneavoastra fizic sa includa si un control digital al prostatei. In functie de starea dumneavoastra generala de sanatate si de antecedentele familiale de boli specifice, este posibil sa aveti nevoie si de alte teste.

Intotdeauna este important sa semnalati fara intarziere orice simptome evidente, de boala sau de tulburari fizice, medicului dumneavoastra, caruia sa-i cereti sfatul in privinta oricaror stari neobisnuite, schimbari aparute in corpul dumneavoastra sau reduceri ale capacitatii fizice. Elementele cheie, esentiale pentru mentinerea la distanta a bolilor si tulburarilor, sunt prevenirea, detectarea precoce si tratamentul prompt si profesionist.

Un raspuns la Sanatatea barbatului

  1. Pingback: jesse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>