Guta

Mixed race man eating bowl of cereal

Guta este determinata de un nivel foarte inalt al acidului uric in sange. Acidul uric este esential pentru procesul digestiv, iar excesul este filtrat prin rinichi si eliminat in urina. Daca corpul produce prea mult acid uric sau nu reuseste sa-l excrete, cristale de urat de sodiu se concentreaza in articulatii si tendoane, provocand inflamatie, tensiune si durere puternica.
Desi mecansimul exact care provoaca aparitia gutei este necunoscut, afectiunea este deseori asociata cu un traumatism sau o interventie chirurgicala, cu o perioada de stres sau cu reactii la alcool si anumite medicamente, inclusiv antibiotice. Guta poate sa apara, de asemenea, in prezenta anumitor tumori sau cancere.

Farmacia online Pharma va recomanda LiverHelp, un ceai detoxifiant, hepatoprotector, 100% natural, recomandat pentru detoxifierea ficatului. In urma unei cure complete cu acest ceai se pot obtine rezultate foarte bune pentru sanatatea ficatului, a cailor biliare, ajutand la stimularea secretiei biliare si reducand riscul de aparitie a calculilor biliari. Adjuvant util in stari anorexice, in helmintiaze, obezitate, guta, LiverHelp ajuta ficatul sa elimine toxinele din sange.

Cei care sufera cronic de guta pot simti acumulandu-se in timp noduli mici si tari in partile moi ale mainilor, picioarelor sau lobilor urechilor. Aceste depozite inofensive, numite tofi, sunt concentrari de cristale de acid uric, care pot, in cele din urma, provoca dureri, redoare si excrescente. Daca in rinichi se formeaza depozite similare, ele pot constitui pietrele la rinichi, dureroase si potential periculoase.

Guta se indentifica dupa urmatoarele simptome:

  • durere brusca, intensa intr-o articulatie, tipic la degetul mare al piciorului sau glezna, uneori la genunchi.
  • tumefactie, inflamatie si senzatia ca articulatia este foarte fierbinte.
  • in cazuri extreme, frisoane alternand cu febra.
  • de obicei, apare pe neasteptate si poate recidiva, dar simptomele nu dureaza, in mod caracteristic, mai mult de o saptamana.

In general, guta pare mai frecventa in cazul alimentatiei cuprinzand carne si grasimi animale, dar este neobisnuita la cei care urmeaza diete vegetariene. Regimurile alimentare pentru prevenirea crizelor de guta la persoanele care prezinta predispozitie ereditara pentru boala elimina, de obicei, carnea rosie si extractele de carne, cum sunt bulioanele si sosurile de friptura; drojdia si alte produse continand enzime; organele, de exemplu ficatul, momitele si rinichii; crustaceele si anumite feluri de peste conservat, inclusiv sardine, hering si ansoa.

Daca exista artrita gutoasa in familie, barbatii mai ales ar trebui sa isi modereze consumul de alcool si de alimente bogate in purine si ar trebui sa isi mentina greutatea in limitele recomandate.
Teste de sange si urina la controalele medicale de rutina vor semnala potentiala susceptibilitate la crize de guta.

2 Raspunsuri la Guta

  1. Pingback: Allan

  2. Pingback: max

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>